Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Magnetická miska vlastní výroby: Udržte šroubky, špendlíky a jehly na jednom místě

Unim, 31. 8. 2023

Magnetická miska je neocenitelným pomocníkem v každé domácnosti. Ať už jste domácí kutil, švadlenka nebo jen někdo, kdo chce mít na pracovním stole pořádek, tato miska vám to usnadní.

Ukážeme vám, jak si můžete vyrobit vlastní magnetickou misku a jak ji používat.

 

Proč potřebujete magnetickou misku?

Každý, kdo někdy pracoval s drobným spojovacím materiálem, jako jsou šroubky, matičky nebo sponky, ví, jak snadno se mohou ztratit. Stejně tak švadlenky a šičky znají útrapy při hledání ztracených špendlíků nebo jehel.

Magnetická miska je řešením těchto problémů. Udrží všechny vaše drobnosti pohromadě a zároveň snadno dostupné.

 

Vyrobte si magnetickou misku za pár minut

Výroba magnetické misky je jednoduchá a rychlá. Budete potřebovat:

Postup výroby magnetické misky

Z druhé strany na dno misky přilepte neodymový magnet. Ujistěte se, že dobře drží, lepidlo nechte zaschnout. A to je celé! Vaše nová DIY magnetická miska je připravená k použití.

 

Jak s magnetickou miskou pracovat

Magnetická miska je ideální pro uchovávání drobných kovových feromagnetických předmětů ze železa, oceli. Stačí je jednoduše položit do misky a magnet je pevně přidrží. Pokud vám nějaký šroubek či špendlík upadne na zem, misku otočte dnem vzhůru a rozsypané drobnosti posbírejte. Přicvaknou se k misce a vy je tak snadno najdete.

 

Co všechno miska udrží?

Magnetická miska udrží všechny feromagnetické předměty, tedy ty, které jsou vyrobené ze železa, niklu nebo oceli. To zahrnuje většinu běžných šroubků, špendlíků, jehel a dalších drobností, které můžete mít doma.

Magnetická miska se hodí také na uchování kancelářských sponek, bitů pro šroubovák, malého pracovního náčiní.

„Od té doby, co mám doma magnetickou misku, se mi šroubky už neztrácejí. A špendlíky i jehly pevně drží v misce. Je to skvělá pomůcka pro každého domácího kutila i švadlenku.“

 

Výhody magnetické misky

Magnetická miska má mnoho výhod. Kromě toho, že udrží všechny vaše kovové drobnosti pohromadě, je také skvělým pomocníkem při práci.

Pokud například pracujete s kovovými předměty a některé z nich vám upadnou, můžete je snadno posbírat pomocí magnetické misky. Stačí ji otočit dnem vzhůru a posouvat ji těsně nad zemí. Všechny spadlé kovové předměty se k ní přicvaknou.

Tip: Podívejte se na další tipy pro využití magnetů.

 

Magnetická miska – nezbytná vychytávka v každé domácnosti

Ať už jste domácí kutil, švadlenka nebo prostě někdo, kdo chce mít svůj pracovní stůl hezky přehledný a uklizený, magnetická miska je přesně pro vás. Je to praktický a užitečný nástroj, který vám usnadní práci a pomůže udržet pořádek. Chcete-li si vyrobit vlastní magnetickou misku, postup je jednoduchý a rychlý. A výsledek stojí za to.

Magnetická miska